大疆总部,深圳 | Foster+Partners


The new headquarters for DJI, the world’s leader in civilian drones and creative camera technology is located in the Nanshan District in southwest Shenzhen, China. The two towers – 44 and 40 storeys respectively – are set to become the ‘heart of innovation’ for the company and form a creative community in the sky.


全球民用无人机和创新相机技术领导者大疆创新的新总部位于中国深圳西南部的南山区。 这两座塔楼分别高 44 层和 40 层,将成为公司的“创新中心”,形成空中创意社区。


Across the two towers, office and research spaces are arranged in floating volumes cantilevered from central cores by large megatrusses and circular profiled steel suspension rods. The first use of an asymmetrical suspension steel structure in a high-rise tower of this scale, the innovative structure reduces the need for columns, thus creating impressive and uninterrupted office and research spaces. It also allows for quadruple-height drone flight testing labs that are unique to DJI. These labs are expressed externally through the unique V-shaped trusses that give the towers their distinctive identity, against the backdrop of the city’s skyline.


在两座塔楼之间,办公和研究空间被布置成浮动体量,通过巨型桁架和异型圆钢吊杆从中央核心筒悬挑出来。 在这种规模的高层塔楼中首次使用非对称悬吊钢结构,这种创新结构减少了对柱子的需求,从而创造出令人印象深刻且不间断的办公和研究空间。 它还拥有 DJI 独有的四倍高无人机飞行测试实验室。 这些实验室通过独特的 V 形桁架在外部展示出来,在城市天际线的背景下,赋予塔楼独特的身份。


1 (2).jpg2 (1).jpg2 (2).jpg3 (1).jpg3 (2).jpg


The building’s functions include offices, research labs, test flight area, staff training, and public facilities. At 105 metres, the towers are linked by a 90-metre-long suspension sky-bridge, a lightweight element that creates an elegant connection between the two volumes. At the top of the floating volumes, skygardens provide private outdoor spaces for staff.


该建筑的功能包括办公室、研究实验室、试飞区、员工培训和公共设施。 在 105 米处,塔楼由 90 米长的悬索天桥连接,这是一种轻质元素,在两个体量之间建立了优雅的连接。 在浮动空间的顶部,空中花园为员工提供私人户外空间。


At ground level, the lifted volumes draw the surrounding greenery into the base of the buildings via a sloping green podium garden that is open to everyone. The ground floor also features public facilities such as a community healthcare centre. In this way, the ground level is designed to be open and inviting – a gesture of DJI’s respect towards their urban surroundings and its contribution to the local community.  


在地面层,通过一个倾斜的绿色裙楼花园将周围的绿色植物引入架空的建筑物体量的底部并向所有人开放的。 底层还设有社区保健中心等公共设施。 通过这种方式,地面层被设计成开放和吸引人的公共空间——这是 DJI 对城市环境尊重和对本地社区的贡献的一种姿态。


The innovative structure seeks to redefine the design of tall buildings in the region, creating a prominent new landmark that celebrates Shenzhen’s place as a UNESCO City of Design. The design of the floorplate maximises daylight and views, improving comfort levels while reducing energy consumption. The innovative TWIN lift system reduces the number of shafts required and increases usable office floor area. Its intelligent control system also allows reduction of energy consumption during off-peak periods. Rainwater is harvested and stored for re-use, and greywater is recycled for irrigation. The landscaped areas absorb rainfall and act as buffer during monsoon season.


创新结构旨在重新定义该地区高层建筑的设计,创造一个突出的新地标,庆祝深圳作为联合国教科文组织设计之都的地位。 楼层的设计最大限度地利用了光照和视野,提高了舒适度,同时降低了能源消耗。 创新的 TWIN 电梯系统减少了所需的竖井数量并增加了可用的办公面积。 其智能控制系统还可以减少非高峰时段的能源消耗。 雨水被收集并储存以供再利用,中水被回收用于灌溉。 景观区吸收雨水,并在季风季节起到缓冲作用。


4 (1).jpg4 (2).jpg5 (1).jpg5 (2).jpg5 (3).jpg


Area:160,000m²

Height:194m


SEE MORE (来自)   Foster+Partners

下一篇:这是最后一篇
上一篇:这是第一篇
写下您的评论吧